Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Kampanja povodom referendumskog pitanja 2013.

 

Povodom nadolazećeg  referenduma Sigurna Kuća Istra udružena sa pulskim aktivistima i aktivisticama  uključila se u građansku kampanju „Glasuj protiv!“.

U sklopu kampanje održana  je konferencija za novinare, te su upaljeni lampioni/svijeće žrtvama fašizma pred spomenikom u Titovom parku na pulskoj rivi.

Organiziranjem Mimohoda za  jednakost i plesnog flash moba jednostavne koreografije  uz pjesmu „Ljubav za sve“ koji se održao u subotu, 30.11.2013. godine uoči referenduma pozvali smo građane  da se odazovu na referendum i glasaju protiv diskriminacije.

Sigurna Kuća Istra  temelji svoj rad i djelovanje na jednakim vrijednostima za svakog pojedinca,  njeguje čovjekoljublje, međusobno uvažavanje i toleranciju, te polaže veliku  pažnju prevenciji i edukaciji o nenasilnom ponašanju i kompromisnom rješavanju  problema.

Ujedno izražavamo  nezadovoljstvo što se u današnjoj ekonomski teškoj situaciji troše velika  financijska sredstva na referendumsko pitanje koje skreće pozornost sa stvarnih  egzistencijalnih  problema kojima je direktno ugrožena stabilnost i sigurnost građana i njihovih obitelji.

U organizaciji aktivnosti sudjelovale su udruge Korak, Čarobnjakov šešir,Monteparadiso, Marte, Zelena Istra, Tofa, Sigurna kuća Istra, Udruga žena grada  Pule, Shin, Seasplash, Gradska radionica, Suncokret, Armazonex i građani  volonteri.

 


 


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Održana  je konferencija za novinare u PU istarskoj, na kojoj su prisustvovale koordinatorica Sigurne Kuće Istra Jadranka Černjul i voditeljica Odjela za maloljetničku delikvenciju PU Istarske Anica Idžaković.
 
U Hrvatskoj svaka treća žena trpi fizičko nasilje....  30 žena godišnje izgubi život nerijetko od strane nasilnog partnera... posljednjih godina je u porastu zlostavljanje majki od strane njihovih sinova...
 
Zabrinjavajući je podatak da raste broj maloljetnih zlostavljača i jednako poražavajući statistički podaci u 2013.godini. U tekućoj godini zaprimljeno je 155 telefonskih poziva na dežurnom SOS telefonu, smješteno u skloništa 20 osoba (9 žena i 11 djece), a u hitnom smještaju po hodogramu hitnog postupanja 10 osoba.
 
Sigurna Kuća Istra veliku važnost pridaje provedbi prevencije i edukacije o  nenasilnom ponašanju i rješavanju problema međuljudskih odnosa od najranije dobi. Loša ekonomska situacija je sve češće dodatni okidač za eskaliranje nasilja u obiteljima.
 
 

 

Humanitarna akcija žena IDS-a u Poreču

 
Na Trgu Slobode u Poreču povodom obilježavanja blagdana Sv. Maura, zaštitnika grada Poreča, a uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) žene IDS-a provodile su humanitarnu akciju prikupljanja donacija i simbolično pustile balone u znak sjećanja na žrtve nasilja. Prikupljene donacije od prodaje domaćih kolača i čajeva namjenile su Sigurnoj Kući Istra.
 
Zahvaljujemo se Klubu žena IDS-a Poreč koje su na ovaj način prepoznale, podržale i konkretnom akcijom pomogle naš rad! 
 
 

 

1 2 3 ... 13 14 15

Novosti