Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Radionica "Ne zatvarajmo oči pred nasiljem" - Buzet 18.02.2010.

 U suradnji s buzetskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova i gđom. Silvanom Pavletić,  Sigurna kuća Istra organizirala je radionicu za odgajateljice Dječjeg vrtića „Grdelin“ u Buzetu. Radionica je održana 18. 02. 2010. godine uz prisustvo 17 djelatnica vrtića. 

Na radionici su razmotreni najčešći otpori zbog kojih ljudi ne reagiraju na obiteljsko nasilje, učinci i znakovi zlostavljanja žene i djece u obitelji, kao i poteškoće s kojima se suočavaju odgajateljice kada se susretnu s takvim problemom. Osnovna poruka radionice bila je da obiteljsko nasilje nije samo osobni već i društveni problem, a stručnjaci i okolina ne smiju zatvarati oči pred njime.

U ugodnom ambijentu i prostorima Grada Buzeta, radionica se odvijala uz veliki interes i na zadovoljstvo svih prisutnih. U povratnim informacijama sudionice su radionicu ocijenile kao korisnu, jasnu, konkretnu, poticajnu, zanimljivu...


 


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama, 25.11.09.

PRIJEM KOD ŽUPANA

 U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenog, predstavnice Sigurne kuće Istra na čelu s koordinatoricom Jadrankom Černjul primio je istarski župan Ivan Jakovčić.Razgovaralo se o radu Sigurne kuće i našim postignućima u 4 godine postojanja: 2 ureda, 3 tajna skloništa, program hitnog sklanjanja žena žrtva obiteljskog nasilja, rad sa više od 400 žena u 1 400 sastanaka...Župan je istaknuo da je Sigurna kuća Istra u svome radu postigla iznimne rezultate i da će nam, s obzirom na ostvareno, Županija pružiti svu moguću pomoć i potporu u radu.Naša se koordinatorica, osim županu, zahvalila i medijima koji doprinose senzibilizaciji javnosti da prokaže i osudi nasilnika.

 

DIJELJENJE EDUKATIVNOG MATERIJALA

Članice Sigurne kuće Istra uručile su danas  doktorici Anđelki Počekaj, ravnateljici Istarskih domova zdravlja, novotiskani edukativni materijal koji informira žene kako prepoznati nasilni odnos te kome se obratiti u slučaju nasilja u obitelji.Na susretu smo razgovarale o zakonskoj obvezi liječnika da prijave sumnju u obiteljsko nasilje, te smo dogovorile buduću  suradnju.

 

VEČER POEZIJE

Na poziv dr. Frane Milata predstavnice Sigurne kuće prisustvovale su poetskoj večeri povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama.O problemu nasilja govorio je i dr.Boris Milat nesvakidašnjim načinom – poezijom.Uz stihove Nerude, Baudleira, Jesenjina i Menarta  prikazao je pjesničku viziju trajanja i završetka međuljudskih odnosa.Tako smo na jedan, ovaj puta drugačiji način, još jednom promislili o muško – ženskim odnosima.


 

Pazin - Radionica prevencije nasilja u adolescentskim vezama i Forum kazalište

 Posljednju radionicu održali smo u Pazinu. Oduševljeni smo bili samom školom (jedina Glasser škola u Hrvatskoj) i njezinim srednjoškolcima.U ugodnom ambijentu učenici su bez imalo suzdržanosti sudjelovali u raspravama i nudili najrazličitija rješenja.

Raspravljalo se i o feminizmu, sustavu, dilemi prijavljivanja, homoseksualnosti…Želimo naglasiti da su učenici ove škole jedni od rijetkih čija prva reakcija na nasilje nije bilo nasilje!

Bravo Pazin!!


 

1 2 3 ... 12 13 14 15

Novosti