Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Buzet - Radionica prevencije nasilja u adolescentskim vezama i Forum kazalište

 U Buzetu su održane tri radionice pred grupama od po 30-tak učenika. Grupe su bile mješovite, činili su ih učenici različitih smjerova i dobi.Iako je dokumentarni film jako dobro i ozbiljno prihvaćen, srednjoškolci nisu puno sudjelovali u Forum kazalištu. No to ne pripisujemo neshvaćanju problema ili neaktivnosti, već se  jednostavno radi o nepoznavanju forme forum kazališta.

Najaktivnija grupa bili su maturalci gimnazije.Bili su vrlo domišljati i zreli te su aktivno sudjelovali u raspravi. Imali su i puno pitanja o zakonu o maloljetnicima i kako ih zakon, nakon što su prijavljeni kao nasilnici, tretira.Vrlo zrelo i vrlo konstruktivno.

Bravo Buzećani!


 

Labin - Radionica prevencije nasilja u adolescentskim vezama i Forum kazalište

 Nakon edukacije CESI koje su prošle sve zaposlenice Sigurne kuće Istra, krenule smo u mini turneju po srednjim školama Istre s radionicama prevencije a u suradnji sa Aleksandrom Bančićem i njegovim forum kazalištem.Prva radionica održana je u srednjoj školi Labin.

Školska psihologinja Irena Crvak, toplo nas je dočekala i upoznala sa školom.Održali smo jednu radionicu pred 50-tak učenika različitih smjerova i razreda.Započeli smo kratkim predstavljanjem Sigurne kuće Istra te krenuli sa dokumentarnim filmom «Tamna strana prve ljubavi» učenika Strukovne škole Pula.

Nakon toga slijedilo je Forum kazalište. Učenici su sudjelovali na način da su predlagali moguća rješenja, ukazivali na nedostatke i davali prijedloge, sve kroz glumu, odnosno uživljavanje u priču i datu situaciju.Za labinske srednjoškolce bi kao specifično izdvojile činjenicu da imaju povjerenja u školsku psihologinju i pedagoginju te su iste naveli kao njihov izbor osoba od povjerenja kojoj bi se u takvoj specifičnoj situaciji obratili.

Pohvala učenicima i hvala na suradnji!!


 

Edukacija trenerica u prevenciji nasilja u adolescentskim vezama

 Organizacija CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – www.cesi.hr.) još nas je 2004.g zainteresirala svojim istraživanjem nasilja u adolescentskim vezama, odnosno statistikama koje su iz tog istraživanja proizašle.Budući da Sigurna kuća Istra nastoji što više raditi  na prevenciji nasilja i približiti se mlađoj populaciji, odlučile smo pozvati «Cesice» kako bi nas educirale upravo na tom području.

Pozvale smo psihologinje i pedagoginje srednjih škola Pule da prisustvuju edukaciji te da razmijenimo iskustva koja su, iako se radi o istoj problematici, različita.

U ugodnim prostorima Gradske knjižnice i čitaonice i uz stručno vodstvo Sanje Cesar i Nataše Bijelić, provele smo dva dana učeći o korijenima rodno uvjetovanog nasilja, karakteristikama istoga, metodologiji u pristupu prema mladima…Radionica je bila konstruktivna, ugodna, korisna a i zabavna. Zahvaljujemo svim dragim sudionicama i edukatoricama i veselimo se daljnjoj suradnji.


 

1 2 3 ... 13 14 15

Novosti