Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Radionica: „Tamna strana ljubavi“

Obilježavajući 22. rujna, nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 21. i 23. rujna održane su dvije radionice sa učenicama osmih razreda OŠ Tar-Vabriga.

Učenice su upoznate sa značajem istoga dana, kao i sa radom Sigurne kuće Istra. Uz prikazivanje filma koji se bavi tematikom nasilja u adolescentskim vezama, učenice su naučile nešto više o nasilju, njegovim štetnim učincima, kao i o tome kako uočiti prve upozoravajuće znakove koji govore da bi partner mogao postati nasilan u vezi.


 


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Akcija Crni baloni - 22.09.2009.

 Već tradicionalno, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama izašle smo na  pulski Narodni trg te na simboličan način Puljanima privukle pozornost.Iako tijekom cijele godine nastojimo ukazati na problem nasilja kako nad ženama, tako i u obitelji uopće, danas smo to odlučile prikazati na nešto drugačiji i radikalniji način.

Razlog tomu je porazna statstika koja ukazuje na 101 ubijenu ženu u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj. Samo je u prvoj polovici tekuće godine smrtno stradalo njih 17, najčešće od ruke bračnog ili izvanbračnog partnera.Tu stravičnu brojku prikazale smo mnoštvom crnih balona s pripadajućom karticom na kojoj je pisalo ime i godine života ubijene žene.

I ovaj smo izlazak upotpunile dijeljenjem naših letaka i brošura, nastojeći djelovati edukativno i preventivno.


 

Radionica „Ne zatvarajamo oči pred nasiljem“

 Održana: 26. 05. 2009. Talijanski dječji vrtić „Paperino“, Poreč02. 06. 2009. Dječji vrtić „Radost“, Poreč16. 06. 2009. Talijanski dječji vrtić „Monte Zaro“, Pula – 1. radionica29. 09. 2009. Dječji vrtić „Rin Tin Tin“, Pula05. 11. 2009. Dječji vrtić „Monte Zaro“, Pula, 2. radionica

Uz unaprjeđenje suradnje sa predškolskim institucijama i podizanje stupnja njihova senzibiliteta za problematiku nasilja u obitelji, željeli smo našim sudionicima poslati poruku da kao okolina i stručnjaci ne smijemo „zatvarati oči“ pred nasiljem.

Na radionicama smo odgajatelje upoznali sa praksom i načelima rada Sigurne kuće Istra, te smo zajedno razmotriti praksu i poteškoće na koje nailaze djelatnici predškolskih institucija kada se susreću s problemom nasilja u obitelji, a sve u cilju bolje zaštite žena i djece žrtava nasilja.


 

1 2 3 ... 13 14 15

Novosti