Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 2013.

 
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (22.09.), u organizaciji Sigurne Kuće Istra u petak, 20.09.2013.g. održao se u Puli tradicionalni mimohod u sjećanje na žene žrtve nasilja.
 
Mimohod je popraćen prigodnim programom u suradnji sa PU Istarskom, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Istarskim narodnim kazalištem i Puhačkim orkestrom grada Pule. Mimohodu su se priključili učenici srednjih škola i građani grada Pule.
 
Ovim povodom, a uoči obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 18.09.2013.g. djelatnice Sigurne Kuće Istra primio je istarski župan Valter Flego iskazavši interes za probleme nasilja u društvu i podršku radu Sigurne Kuće Istra.
 
 

 


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Prezentacija: Implementacija hrvatskog zakonodavstva vezanog za partnersko nasilje

 

U petak, 24.05.2013.  u prostorima Zajednice Talijana (Circolo) u Puli, u organizaciji Sigurne kuće Istra i Autonomne ženske kuće Zagreb održana je prezentacija opsežnog istraživanja "Implementacija hrvatskog zakonodavstva vezanog uz partnersko nasilje - Izvještaj o ljudskim pravima".

Istraživanje su provele predstavnice američke organizacije Advocates for Human Rights (AHR) iz Minnesote u suradnji s Bulgarian Gender Research Foundation, a temeljeno je na brojnim podacima i statistikama policije, sudstva, centara za socijalnu skrb i ostalih relevantnih ustanova te na 67 intervjua s djelatnicima ovih institucija i nevladinih organizacija iz 11 hrvatskih gradova.

Istraživanje je rezultiralo brojnim preporukama koje su autorice uputile Vladi kako bi se hrvatski zakoni i praksa poboljšali u skladu s međunarodnim pravom i skorašnjim ulaskom u Europsku uniju.

                          

 

  


'Marte' u INK-u: Potlačena žena u ekonomskoj krizi

                  

Pretpremijera predstave forum kazališta "Marte" održana je 07.05.2013.g. na sceni 5K Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula.

Predstava "Marte" nastala je u sklopu međunarodnog projekta TOgether, a riječ je o treningu metode kazališta potlačenih koji okuplja partnere iz Hrvatske, Škotske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije i Njemačke. Projekt se dijeli na tri elementa: trening, stvaranje predstave "Hotel EUROpa" te stvaranje lokalnih grupa.

U sklopu tog trećeg elementa osnovana je u suradnji INK i Sigurne Kuće Istra skupina "Marte koje su od ožujka 2012. analizirale život žene u današnjoj ekonomskoj krizi i stvorile istoimenu predstavu. 

Predstava "Marte" svoju će službenu premijeru imati tijekom ovogodišnjeg Pulskog foruma Međunarodnog kazališnog festivala mladih.

Skupinu "Marte" sačinjavaju Irena , Jasmina , Nataša, Nina, Patricija, Željka, Natalija, i Jadranka, a kao posebne gošće priključile su se i pulske GeDoRe.

Džokeri: Aleksandar Bančić i Marijana Peršić

  

             


1 2 3 4 ... 13 14 15

Novosti