SOS telefon

Telefon 052 500 - 148 otvoren je za pozive:
radnim danom od 8:00 - 14:00 sati.
Ponedjeljkom i petkom dodatno od 17:00 - 19:00 sati

Telefonom se mogu dobiti informacije o:
- vrstama pomoći koju pruža Sigurna kuća Istra
- slobodnim terminima za dolazak u savjetovalište

* sastanak možeš zakazati i mailom.

Razgovore u savjetovalištima i skloništima vode djelatnice i vanjske suradnice Sigurne kuće Istra (psihologinje, pravnice, odvjetnice i djelatnice drugih profesija educirane za rad sa žrtvama nasilja.)

Cilj razgovora je analizirati situaciju u kojoj se korisnica nalazi, podržati resurse i snage koje ima (sama ili u okolini), planirati korake koje želi poduzeti kako bi riješila ili napustila nasilni odnos, dati potrebne informacije o mogućim drugim vrstama pomoći od nadležnih institucija.

Po potrebi, zakazuju se sastanci vezani za pružanje pravnih informacija ili pružanje intenzivnije psihološke pomoći.

Sadržaji razgovora s korisnicom, njen identitet i osobni podatci su povjerljive informacije.

Sigurna kuća Istra raspolaže s dva skloništa na tajnim lokacijama, kapaciteta do 17 osoba.

Sklonište je prostor na tajnoj lokaciji u koji se smještaju žene žrtve nasilja u obitelji koje su odlučile prekinuti nasilni odnos a nemaju mogućnost ostanka u vlastitom domu ili druge raspoložive resurse (rodbina, prijatelji).

Takav oblik smještaja primjeren je za korisnice koje su u takvom psihičkom i fizičkom stanju da se uz našu podršku (savjetodavnu, materijalnu) mogu samostalno skrbiti za sebe i djecu tijekom života u skloništu.

Smještaj u sklonište je privremeno rješenje, u pravilu traje do 6 mjeseci a prema procjeni stručnog tima i potrebama štićenice može trajati i duže. Za to vrijeme štićenica uz našu pomoć radi na uspostavljanju preduvjeta potrebnih za samostalan život i skrb o djeci po izlasku iz skloništa.